Paspoort

Een identiteitskaart dient u verplicht bij zich te dragen. Voor de meeste landen buiten de Schengenzone hebt u ook een paspoort nodig. Dat moet aangevraagd worden en is max. 7 jaar geldig. De gewone aanvraag duurt 8 dagen, in te korten tot 2 à 3 dagen via een spoedprocedure en mits toeslag. Om te checken of u al dan niet een paspoort nodig hebt, raadpleeg www.diplomatie.be of vraag onze medewerkers om hulp.

Kids Id en – paspoort

Kinderen jonger dan 12 jaar dienen voor buitenlandse reizen waar geen paspoort vereist is, in het bezit te zijn van een Kids ID. Deze elektronische identiteitskaart dient tijdig aangevraagd te worden bij het gemeentebestuur, de afleveringstermijn bedraagt 3 weken. Voor landen waar dit wel vereist is, dienen alle kinderen jonger dan 12 jaar in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Dat paspoort blijft 5 jaar geldig. Het kind dient bij de aanvraag aanwezig te zijn. Up-to-date info over Kids ID en –paspoort vindt u hier.

Visum

Voor sommige bestemmingen hebt u bovenop een paspoort ook een visum nodig. Of dat zo is en wat u daarvoor in orde moet brengen, checkt u makkelijk online. Teveel gedoe? We regelen dit graag voor u. Wij bezoeken dagelijks de ambassades in Brussel en zijn op de hoogte van de nieuwste procedures en formulieren. Ook last-minute aanvragen proberen we succesvol af te handelen.

Checken of u een visum nodig hebt en aanvragen, doet u via CIBTvisas

Reizen naar de USA

Reist u naar de USA, dan dient u rekening te houden met volgende bijkomende veiligheidsmaatregelen:

  • In het kader van het Advance Passenger Info System (APIS) moeten reizigers naar de USA verplicht een ESTA-aanvraag online indienen. Meer info over ESTA vindt u hier, uw aanvraag indienen kan hier.
  • Om uw ticket te kunnen uitschrijven, hebben we daarbovenop al uw paspoortgegevens nodig. Bezorg ons daarom bij uw reisaanvraag meteen een ingescande kopie van uw paspoort.
  • Bij de check-in op de luchthaven moet u bovendien een naam en een adres voorleggen van een verblijfplaats. Dit kan een hotel zijn of een adres van familie of vrienden. Indien u een “fly & drive” heeft geboekt moet u de naam en het adres van de verhuurfirma voorleggen. Deze adresgegevens dienen volledig te zijn, op gevaar de toegang tot het vliegtuig ontzegd te worden.
  • Omdat de wachttijden bij reizen naar de USA om bovenstaande redenen kunnen oplopen, raden we onze klanten aan zich minstens 3 uur voor afreis aan te bieden bij de check-in.